Flere klager ved boligkjøp – eierskifteforsikringen må betale

Boligklager og eierskifteforsikringStor økning i klagesaker ved boligkjøp. Godt over 6000 forbrukere søker råd hos Forbrukerrådet i år i forbindelse med klager på boligkjøp. 7 av 10 nye boliger selges med feil og mangler. Ofte er det eierskifteforsikringen som må betale erstatning.

Halvparten av feilene på nye boliger oppdages først etter seks år. Tall fra eierskifteforsikringsselskaper som selger eierskifteforsikringer, viser også at det oppstår tvister mellom selger og kjøper ved 1 av 4 bruktboligsalg.

 

I følge Forbrukerrådet er det en dobling av klagesaker forbundet med kjøp og salg av boliger de siste to årene. Den største andelen er på bruktboliger, som har tilnærmet firdobling i løpet av to år.

 

Salg av eierskifteforsikringer øker

Færre og færre tar sjansen på å selge uten forsikring. En oversikt fra de største eiendomsmeglerne i Oslo viser at eierskifteforsikring selges i forbindelse med 90 % av boligsalgene. Det er skremmende hvor mange boligkjøpere som sliter i motbakke med feil og mangler. Antall klagesaker vil gå drastisk ned hvis obligatoriske tilstandsrapporter innføres. I dag må mange ha hjelp fra advokat for å nå frem med klagene ved boligkjøpet.

 

Spør Bolig-Advokat om boligklager og eierskifteforsikring nå helt gratis.

Spør oss nå

Still spørsmål, få svar fra våre eksperter. Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig. Du vil motta svar innen 5 dager.

 
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut