Typiske spørsmål fra folk til bolig-advokat

Hva spør man bolig-advokat.no ® om?

Send en henvendelse og vi i Bolig-advokat svarer deg kostnadsfritt! Vi løser problemer om:

- Boligen har feil og mangler... Hvem betaler?
- Fukt, råte og sopp... Skal jeg fortelle tidligere eier?
- Eiendomsmegleren gjorde en tabbe - har han ansvar og skal betale?
- Naboens tre skygger for solen. Kan jeg kutte det ned?
- Boligen har arealavvik... Prisavslag?
- Eierskifteforsikring - gjelder den for meg?
- Eierseksjonssameiet vil ikke betale. Må de?
- Betaler villa-/innboforsikringen for advokaten min?

Spør oss om alt fra veirett, grenser, servitutter, tinglysning, seksjonering, deling av tomt, tomtefeste, offentlig regulering og annet.
Spør Bolig-Advokat.no om din sak gratis.
Visste du at statistikk viser at ca 64% av boligklagene fører frem?

 

FAQ: Svar på de spørsmål folk spør Bolig-advokat.no oftest om

Her får du svar på de 7 mest typiske spørsmålene. Våre advokater har samlet enkle svar på spørsmål om feil og mangler ved eiendomskjøp og salg. Ingen saker er like, og dette er generelle råd. Spør oss gjerne om din sak.

Les mer »
 

Klage på boligkjøp

To av tre vinner i retten. Klag hvis du oppdager feil eller mangler på bolig. Kjøper du en bolig som viser seg å være full av feil og mangler, bør du klage straks. Det kan være lønnsomt i form av tusensvis av kroner i prisavslag eller erstatning - hvis du står på retten din, og er tålmodig.

Les mer »
 

Våtromsnormen

Advokat bolig våtromHva er våtromsnormen? Et våtrom bygget etter våtromsnormen følger retningslinjer som gjør våtrommet trygt (bad, dusj, WC eller vaskerom). Det er laget for å unngå lekkasjer og fukt. Les mer om hvilke våtrom som er i tråd med våtromsnormen i forhold til vannskade, gode planløsninger og levetid.

Les mer »
 

Kan man få erstatning fra megler eller takstmann på grunn av feil?

Ja, erstatningsansvar for takstmann og megler er mulig. Megler eller takstmann må da ha gjort en klanderverdig feil eller tabbe. Både megler og takstmann har tabbeforsikring. Spørsmålet er om en selger av fast eiendom skal identifiseres med en takstmann eller megler som har gitt en tilstandsrapport om eiendommen i forbindelse med salget.

Les mer »
 

Rettigheter etter boligkjøp

Rettigheter etter boligkjøpHar boligen du har kjøpt har en mangel eller feil, bør du alltid klage til selgeren. Som kjøper av en bolig har du mange rettigheter, og ofte viser det seg at eiendomskjøpet har feil eller mangler. Les alt om dine rettigheter etter boligkjøpet her.

Les mer »
 

-Jeg har kjøpt huset fra helvete

Det finnes skrekkhistorier om folk som har kjøpt «boligen fra helvete», fuktskader, feil og mangler, konstruksjonsfeil og fukt/ råte har gjort at de ikke har kjøpt boligen de trodde. Hvem har skylden? Selger, takstmann eller eiendomsmegler. Ofte kan skylden være delt.

Les mer »
 

Tomannsboligen ble et mareritt - ikke kjøp deg trøbbel

Vi vil anbefale folk å tenke gjennom fordeler og ulemper ved å kjøpe tomannsbolig. Lovverket er uklart for tomannsboliger, og derfor kan det lett bli konflikter. Mange kommer i konflikt med den andre sameieren, og uenighetene er uavhengig av om huset er delt horisontalt eller vertikalt, eller hvor i landet huset ligger.

Les mer »
 

Hevd, veirett / vegrett og bruksrett

Har du en rett som andre krenker? Kjører naboen over din eiendom eller stenger for din utsikt? Her får du svar på hva hevd er, hva veirett / vegrett er og hva en bruksrett er for noe.

Les mer »
 

Spør oss nå

Still spørsmål, få svar fra våre eksperter. Skriv nøyaktig og detaljert, slik at svaret blir best mulig. Du vil motta svar innen 5 dager.

 
Navn: *
Adresse: *
E-post: *
Telefon: *

Din henvendelse: *
* Fyll ut